01 Lue

PÄÄKIRJOITUS

Leo Tolstoille taide oli jotain, mikä saa ihmiset tuntemaan sosiaalista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Taide saatetaankin kokea hyvin laajasti sekä tekemisenä että näkemisenä. Missä siis kulkee raja taiteen ja ei-taiteen välillä?

02
Lue

HENKILÖSTÖPALSTA

Viimeisin Satyyrin toimittaja, Pia Ronkainen, on ottanut tämänkertaisen numeron henkilöstöpalstan omakseen kolumnillaan Piilipuun asukkaat.
03
Lue

TAPAHTUMAT

Minne mennä ja mitä tehdä? Satyyrin tapahtumalistaus esittelee potentiaalisia ajankäyttömahdollisuuksia elo-lokakuussa.

04
Lue

PALAUTE & SATYYRI III.07

Satyyrissä on uusi etusivu. Mitä haluaisit muutettavan? Onko lehdessä jotain, mikä saa sinut erityisesti hyvälle tuulelle, tai kenties repimään harmaita hiuksia päästäsi? Kerro tunteistasi meille!

05
Lue

VANHAA JA UUTTA MUUMILAAKSOSSA

Muumilaakson uudessa perusnäyttelyssä on esillä vanhaa ja tuttua, mutta mukaan mahtuu myös harvoin nähtyjä helmiä. Anni Nupponen selvittää asiaa.

06
Lue

KOLME NÄYTTELYÄ

Elli Maanpää tutustui kolmeen valokuvanäyttelyyn Helsingissä, ja raportoi niistä omalla tavallaan. Kohteina ovat OI MAAMME!, UUTTA VALOKUVAA TAIKISTA ja HARMAA AINES. Kuvareportaasi.

07

MATKALLA VODKAMUSEOON

Elli Maanpää ja Anna Sipponen suuntasivat Pietariin katsomaan, minkälainen meno rajan takana on. Klikkaa numeroa (1) päästäksesi kuvasarjaan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

08
Lue

HAASTATTELU - SISKO SUVILEHTO-PYYKÖLÄ

Sisko Suvilehto-Pyykölä julkaisi esikoisrunokoelmansa Ankara hallan vaara. Pia Ronkainen kävi haastattelemassa runoilijaa.

09
Lue

ESSEE KRITIIKISTÄ

Mitä kritiikki on? Mikä on kritiikin tehtävä? Mikä on kritiikin vaikutus? Kuvataiteilijamme Kari Nöjd esittää näkemyksensä esseemuodossa.

10
Lue

PERFORMANSSIA TAMPEREELLA

24.7.2007 pidettiin Tampereella ravintola Telakalla jo ties monettako kertaa Perfo! performanssi- ja videotaiteen pienoistapahtuma. Teemu Kangas oli paikalla.

11
Lue

LUOVUUDEN RAKENTAJAT - TAMPEREEN TAIDEMUSEO

Siat nussivat. Onko Tampereesta tulossa taas kiinnostava taidenäyttelykaupunki, vai vaihtuuko meininki taidemuseon johtajan lähdön jälkeen?

12
Lue

STEVEN HALL - HAITEKSTI

Käsitteellinen hai metsästää Eric Sandersonia, joka taistelee muistinsa ja elämänsä puolesta. Haitekstin ensikolmannes etenee mainiosti, mutta kirja alkaa ontua jahdin kiihtyessä.

13
Lue

J.K. ROWLING - HARRY POTTER & THE DEATHLY HALLOWS

Potter –saagan viimeinen osa päättää kertomuksen voimakkaasti ja jännittävästi. Viimein saadaan tietää, miten käy Harryn ja Voldemortin lopullisessa kohtaamisessa.

14
Lue

KIRJAILIJA - DON DELILLO

Don DeLillo on aikamme merkittävimpiä postmodernistisia kirjailijoita. Tunnetko sinä hänen teoksiaan? Katsaus DeLillon elämään ja kirjallisuuteen.

15
Lue

ANIME - FLCL

Kaupunki jättimäisen silitysraudan juuressa. Poika, kitara ja käsittämättömällä vauhdilla etenevä tarina.

Tämä on FLCL.

16
Lue

MANGA - SALAD DAYS

Salad Days on kaukana perinteisestä romattisesta mangasta, jossa selataan läpi toistakymmentä kirjaa, joista viimeisessä rakastavaiset vihdoin saavat toisensa.

17

MY HOUSE - JANNE RÄIKKÖNEN

Me elämme taloissa. Jos sinulta kysytään, missä sinä elät, "kotona", sinä vastaat, kotona, talossa, asunnossa, kerroksessa, ikkunoiden takana, ovien takana, seinien sisällä. Valokuvasarja. Click -> 1 2 3 4 5

18

MAALAUSSARJA - KARI NÖJD

Neljän öljyvärimaalauksen sarja. Maalaukset ovat valmistuneet vuosien 2003 ja 2005 välillä. Kaikki maalaukset ovat kooltaan 64 cm x 105 cm. Click -> 1 2 3 4

19
Koe

PROOSARUNO - P.S.

Tämä on sinulle, kun en muuten voi kertoa. Taakse jäänyt ei edestä löydy vaan ympäriltä, oman ihosi sisältä...

20
Koe

NOVELLI - TESTAMENTTI

He istuivat hiljaa juoden iltateetä. Ikkunoihin ilmestyi vanoja, syksyn saapuminen oli edessä. Pieni keittiö odotti sanoja ja samalla pelkäsi niiden ilmestymistä. Se tiesi enemmän kuin nuo kaksi erikseen...

21
Koe

RUNOJA

On yö
teen myöhästyneen juhannustaian
levittäydyn yhdeksäksi tähdeksi
jotka ovat toisiaan myöten täynnä

   

22
Read

SUMMARY

A window to our work, this page displays a summary of the articles published in this issue. Aimed at all of you who don't speak the language as well as you (of course) would like to.

   



Satyyri II.07
Tekijänoikeus © 2007, Verkkolehti SATYYRI
Kaikki oikeudet pidetään

Satyyri II.07
Copyright © 2007, SATYYRI Magazine
All rights reserved

Posti / Mail: webmaster âe satyyri.net

Kannen kuva: Elli Maanpää

Henkilöstö I.07:

 

Teemu Kangas
Annika Keiski-Turunen
Minna Kemppainen
Elli Maanpää
Kari Nöjd
Anni Nupponen
Anni Pilhjärta
Pia Ronkainen
Janne Räikkönen
Juhani Saarinen
Anna Sipponen
Elina Sipponen
Sofia Sirén
Jarno Suominen