S15
FLCL
 

Kuva: AMX

 

Furi Kuri (FLCL)
Arvio 1-5: 4
Ilmestymisajankohta: 2000

Ohjaajat: Kazuya Tsurumaki, Masahiko Otsuka, Shouji Saeki, Takeshi Ando
Ääninäyttelijät: Izumi Kasagi, Jun Mizuki, Mayumi Shintani
Genre: Draama, komedia, mecha

 

PUNAINEN KITARA JA MAALITAIVAS

Kuvitteellisessa japanilaisessa Mabasen kaupungissa ei ole juuri mitään mielenkiintoista 12-vuotiaalle Naota Nandaballe. Isoveljen lähtö Amerikkoihin baseballia pelaamaan jätti taakseen ex-tyttöystävän ja suuret saappaat täytettäväksi. Ex-tyttöystävä Mamimi Samejima yrittää korvata isoveljen Naotalla hämmentäen tämän mieltä. Naotan sanoin kaikki on normaalia Mabasessa. Naota Nandaban normaalit päivärutiinit tulevat kuitenkin kokemaan kovan ja hämmentävän iskun.

Iskusta vastaa Haruko Haruhara, joka ajaa vespalla holtittomasti Naotan yli ja sitten vielä lyö tätä sinisellä bassokitaralla. Haruko lähtee yhtä yllättäen kuin saapuikin jättäen vain kuhmun Naotan otsaan. Illalla Naota huomaa kuhmusta kasvaneen suuren sarven, ja siihen kaikki normaali Mabasessa loppuukin. Pian Naota taistelee ihmeellisiä olioita vastaan Harukon ja oudon robotin kanssa. Nämä oliot tulevat tietenkin Naotan otsasta.

Haruko Haruhara, keltaista vespaa ajava nainen, sanoo olevansa muukalainen ulkoavaruudesta. Haruko kantaa mukanaan sinistä bassokitaraa, jota hän käyttää tarvittaessa aseenaan. Haruko käyttää Naotaa, kuten yleensäkin kaikkia kohtaamiaan, omien tavoitteidensa suorittamiseen. Persoonaltaan Haruko on juuri niin outo, kuin kitaraa aseenaan käyttävältä ulkoavaruuden muukalaiselta voi odottaa.

Naota Nandaba on normaali 12-vuotias poika, joka ihailee suuresti isoveljeään. Niin suuresti, ettei tahdo kunnolla luottaa itseensä. Hän on oudossa suhteessa veljensä ex-tyttöystävän kanssa. Harukon astuttua mukaan tarinaan Naotan otsasta alkaa ilmestyä outoja asioita suurista hirviöistä kitaroihin. Naota ei haluaisi olla tekemisissä Harukon kanssa, mutta on pakotettu siihen vasten tahtoaan. Kuten lähes kaikki kumma Mabasessa, Naotan otsan kautta ilmestyy myös Canti. Canti on sympaattinen, televisiopäinen robotti, joka hoitaa Naotan perheen kotityöt.

Sarjan kolmas päähenkilö, Mamimi Samejima, on 17-vuotias tyttö, jolla ei tunnu olevan hirveästi todellisuudentajua. Mamimilla on myös taipumus pyromaniaan. Hänellä ei ole muita ystäviä, kuin Naota ja outo musta kissa.

Gainax ja Production I.G ovat tehneet hyvää työtä Furi Kuria luodessaan. Animaatio ja piirtojälki ovat erityisen laadukkaita. Kuusiosaiseen sarjaan onkin selvästi panostettu rahallisesti. Ääninäyttely on sekin laadukasta ja tuo hyvin henkilöiden persoonat esiin. Animoinnissa on kokeiltu mielenkiintoisia menetelmiä, kuten manga-tyylisiä puolianimoituja kohtauksia.
Musiikki Furi Kurissa on poikkeuksellisen hyvää. Siitä vastaa The Pillows -niminen japanilainen yhtye. The Pillowsin musiikki onkin yksi Furi Kurin viehättävyyden suurimmista syistä.

Furi Kuri on hyvä, tasapainoinen kokonaisuus toimintaa, komediaa ja draamaa. Sarjalla ei huonoja puolia juurikaan ole. Vauhti kuusiosaisessa sarjassa on kova, joten kyydistä tippumisen vaara on mahdollinen; useampi katselukerta voisi olla jopa suositeltavaa. Massasta positiivisesti erottuva sarja, jota jää kaipaamaan lisää.Jarno Suominen

Untitled Document

Siirry sivulle:
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22                
Siirry etusivulle
Siirry sivun alkuun