S16
Salad Days
 

 

Salad Days
Arvio 1-5: 3
Ilmestymisajankohta: 1998

Tekijä: Shinobu Inokuma
Genre: Draama

Salad Days ei ole se perinteisin romattinen manga, jossa selataan läpi toistakymmentä kirjaa, joista viimeisessä rakastavaiset vihdoin saavat toisensa usean sattumuksen jälkeen. Shinobu Inokuma on päättänyt mangassaan tarjota lukijoille hieman erilaisen kokemuksen. Salad Days on yksi vähäisistä lähinnä pojille suunnatuista romanssisarjoista

Salad Days koostuu lyhyistä ja toisistaan lähes riippumattomista rakkaustarinoista. Vanhat hahmot esiintyvät usein uudestaan myöhemmissä tarinoissa sivuosissa. Tarina saattaa kestää vain noin 20 sivua, joten niitä mahtuu melko monta 18 kirjan sarjaan. Samalla hahmojen määrä on myös suuri. Vain yhdellä parilla on pidempi, läpi koko kirjan kestävä tarina.

Piirrosjälki on melko puhdasta ja selkeää ja taustojen käyttö vähäistä. Niitä ei kuitenkaan jää kaipaamaan Salad Daysissä, joka on suhdekehitysvetoinen sarja. Hahmot ovat turhan samannäköisiä, mikä tuottaa hieman tunnistamisongelmia.

18 kirjaa tämäntyyppiselle sarjalle on hieman liikaa. Onneksi kaikki tarinat eivät ole liian samanlaisia ja sekaan mahtuu joitakin erittäin hyviäkin lyhyitä tarinoita. Kaikki tarinat eivät myöskään pääty siihen, että pari saa toisensa, joten samaa lopputulosta ei tarvitse aina odottaa. Kirjasarjan läpi kulkeva Futaban ja Yuukin tarina tuo mangaan hieman jatkuvuutta ja keventää lukemista. Aina uudelleen samoista asetelmista lähteminen voi käydä hieman rasittavaksi, mutta sopivissa erissä Salad Days on keskivertoa parempaa viihdettä ja tuo samalla uutta monenkirjavaan romanssi-mangojen joukkoon.

 

Jarno Suominen

Untitled Document

Siirry sivulle:
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22                
Siirry etusivulle
Siirry sivun alkuun