S14
Manga - Full moon wo Sagashite
etusivullesivun alkuunedellinenseuraavaEichi, Full Moon wo Sagashite
Kuva: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Eichisakurai.jpg

Nimi: Full Moon wo Sagashite
Arvio: 3
Ilmestymisajankohta: 2002
Tekijä: Arina Tanemura
Genre: Draama

 

Mitsuki Kooyaman unelma on tulla laulajaksi. Unelmasta tärkeän tekee lupaus Eichille, johon Mitsuki ihastui heidän ollessaan yhdessä orpokodissa. Laulajaksi tuleminen ei ole kuitenkaan kovin helppoa varsinkaan, kun Mitsuki on alaikäinen ja hänellä on elinaikaa enää vuosi; Mitsuki sairastaa pahanlaatuista kurkkusyöpää. Tulevasta kuolemasta Mitsuki saa tietää kahdelta kuolemanjumalalta Merokolta ja Takutolta, jotka ilmestyvät hänen huoneeseensa. Tämän jälkeen Mitsukille tietenkin tulee kiire hakeutua laulajanuralle, mutta ongelmaksi jää vielä 12 vuoden ikä. Mutta mikäpä estäisi kuolemanjumalia muuttamasta Mitsukin 16-vuotiaaksi, jotta tämä voisi jahdata hankalaa unelmaansa päiviensä samalla vähetessä.

Arina Tanemuran piirtotyyli on erittäin kaunista ja yksityiskohtaista. Tanemuran aikaisemmassa teoksessa Time Stranger Kyokossa jokainen sivu ja ruutu oli liian täynnä pientä ja yksityiskohtaista piirustusta. Piirrosjälki tuntui siksi kovin ahtaalta. Full Moonissa Tanemura on antanut hahmoille enemmän tilaa. Silti välillä meinaa tulla ähky piirustusten yksityiskohdista, jotka vaikeuttavat ruutujen seuraamista. Graafisesti Full Moon on huippuluokkaa ähkystä huolimatta.

Full Moonin tarina käsittelee paljon kuolemaa ja sen kohtaamista. Pelkkää synkistelyä sarja ei kuitenkaan ole. Mukana on myös paljon draamaa ja jonkin verran iloista huumoria.

Full Moon wo Sagashite on mukava sarja lukea läpi. Kuitenkin sitä lukiessa tulee tunne, että sarja laahaa maata pitkin. Jotain uupuu selvästi. Yksi Full Moonin tärkeimmistä osista on musiikki, ja kirjaan sitä ei voi lisätä. Anime-versiossa musiikkia kuulee useammankin levyn edestä, mutta se taas ei korvaa kaunista piirtojälkeä. Hahmot sarjassa luovat toistensa välille mielenkiintoisia jännitteitä, joita on mukava seurata. Full Moon wo Sagashite on varteenotettava suomijulkaisu, vaikkakin hieman rampa.

 

Jarno Suominen

 
etusivullesivun alkuunedellinenseuraava     

 

Untitled Document
Siirry sivulle...
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23              


Satyyri III.07

Satyyri III.07
Tekijänoikeus © 2007, Verkkolehti SATYYRI
Kaikki oikeudet pidätetään

Satyyri III.07
Copyright © 2007, SATYYRI Webzine
All rights reserved

Posti / Mail: webmaster âe satyyri.net

Satyyri on taloudellista voittoa tavoittelematon, julkiseen käyttöön suunnattu verkkojulkaisu. Kuvamateriaalin tekijänoikeudet kuuluvat niiden oikeutetuille omistajille, ja väärinkäyttötilanteissa pyydämme ottamaan välittömästi yhteyttä päätoimittajaan.

Tässä numerossa käytämme Lightboxia kuvamateriaalin näyttöohjelmana.

Satyyri is a public, non-profit endeavour. Image material copyrights are the property of their rightful owners, and any infringements should be notified immediately to the editor-in-chief.

As for image material viewing software, we are using Lightbox for this issue.