Bändi: On a Boat

Ankkurit nostettu
Juttuon a boat

Joensuu on tunnetusti hieno rock-kaupunki.

Siellä myös Jouni Hirvonen, On a Boatin laulaja-kitaristi-lauluntekijä, on ottanut ensimmäisen kerran kitaran käteensä ja alkanut soittaa. Aluksi muiden, sittemmin myös omia kappaleitaan. Hirvosen kitara kulki miehen mukana ensin Helsinkiin ja sen jälkeen Amsterdamiin, jossa miehen koti oli asuntovene.

Mies lähti veneestä, mutta vene ja musiikki eivät miehestä. Viime keväänä Suomeen palattuaan Hirvosen oli aika perustaa bändi: Laivalle nousivat nuoruuden soittokaveri basisti Juha Mattila ja rumpali Touko Ruokolainen.

On a Boatin kappaleet ovat syntyneet viimeisen neljän vuoden ajan. Hirvonen kertoo, että kappaleista voi kuulla viitteitä eri ajanjaksoista, jolloin hän on tehnyt niitä.

“Esimerkiksi Amsterdamissa minulla oli paljon yksinäistä aikaa soitella akustista kitaraa. Silloin syntyi onnistumisista ja epäonnistumisista kertova Walk Again, Stumble Again.”

Viime kesänä kahden päivän suunnittelu- ja kuvausoperaatiossa kyseisestä kappaleesta tehtiin ohjaaja Otto Ikäheimosen ja kuvaaja Italo Moncadan avulla musiikkivideo.

Jotkut kappaleet syntyvät puolestaan varhaisemmista muistoista.

“Idea Crawl and Hide -kappaleeseen tuli monia vuosia vanhasta tapauksesta, jolloin hippi sai turpaansa, eli eräs skini pahoinpiteli kaverini, joka oli tulossa pyörällä baarista.”

Takaa-ajokappaleesta miksataan parhaillaan demoversiota. Tavoitteena on päästä nykyistä laajempaan tietoisuuteen ja levyttää ihan oikea albumi.

“On olemassa niin sanottuja terapiabändejä, joissa kaverit soittavat harrastemielessä, mutta kyllä tämä on minulle ihan oikea bändi.”

Lisäksi – ja tässä vaiheessa ennen kaikkea – keikkailu kiinnostaa. Seuraavan kerran bändi soittaa livenä ensi vuoden puolella, ja toivon mukaan esiintymisiä on mahdollisimman paljon.

“Itse soittaminenhan se on hienointa, ja juuri siksi tätä teemmekin.”

Hirvonen toivoo, että ihmiset pysähtyisivät kiireeltään kuuntelemaan musiikkia. Omissa kappaleissaan hänellä on tarkoitus tuoda esille jonkinlaista sanomaa ja koskettaa yleisöä jollakin tavalla.

“Haluan tehdä hyviä biisejä soittaa niitä. Toivon, että se riittää.”

https://soundcloud.com/on-a-boat

http://www.youtube.com/watch?v=Sqf1VfTtCaM