Haastattelu: Airhead

Kuka päästäisi Airheadin ilmoille?

1. Tomorrow is Today

Suomessa tehdään rock-musiikkia paljon, mikä on hyvä asia. Kuitenkin musiikki, joka pääsee radiosoittoon, on jokseenkin yksipuolista. Rockin monet eri variaatiot eivät pääse massan kuunneltavaksi. Esimerkiksi Airhead -nimeä kantava bändi toivoisi, että asia olisi toisin.

Airhead tekee musiikkia, joka saattaa kuulostaa liian raskaalta tyypillisten soittolistojen joukossa. Bändin säveltäjien esikuvina ovat olleet esimerkiksi Korn, System of Down ja Faith No More.
– Miten niiden kaltaiset bändit ovat sitten päässeet radiosoittoon ja muutenkin valtavaan suosioon? ihmettelee vokalisti ja säveltäjä Lauri Lepokorpi.

”Mättömusiikissa” ei usein ole tiettyä rytmiä, vaan musiikki on suoraviivaista tykitystä, Lepokorpi kuvailee.

Yli 15 vuoden sävellysharrastuksen jälkeen Lepokorpi kertoo viimein löytäneen oman juttunsa. Monen vuoden kokemuksen johdosta bändiläiset haluaisivat, että joku – tai itse asiassa monikin – kuulisi heitä. Lepokorven mukaan eniten Airhead toivoisi saavansa keikkailla. Mutta ei se radiosoittokaan kuulemma pahitteeksi olisi.

– ”Mättömusiikissa” ei usein ole tiettyä rytmiä, vaan musiikki on suoraviivaista tykitystä, Lepokorpi kuvailee.
Sen vuoksi Airheadin musiikki erottuu joukosta, säveltäjä kertoo.
– Airheadin musiikkia voitaisiin kutsua groove- tai street-metalliksi.

Airheadin Lepokorpi ja Riku Airisto tutustuivat jo yläkouluiässä, ja veljekset Hannu sekä Tuomas Kumpula liittyivät mukaan vuonna 2003. Bändi voitti musiikkikilpailun Tampereella vuonna 2008 ja sai City Rock -tittelin, mutta voitosta ei seurannut ravintolalahjakorttia kummempaa palkintoa. Nyt bändi työstää kokonaista levyllistä musiikkia. Yhden sinkun musiikkivideota on jo kuvattu.

Yhdyn bändiläisiin. Raskaista sävelistä huolimatta Airheadin kappaleissa on selvä melodia. Esimerkiksi kappale True on eittämättä ”mättömusiikkia”, mutta Lepokorven ääni tuo siihen hienon vivahteen. Eivät ole basisti eikä kitaristitkaan ensimmäistä kertaa asialla.

Bändin musiikilliset esikuvat kuuluvat kappaleissa, kuten System of Down kappaleessa Secret Man ja Faith No More kappaleessa Happy people – joka itse asiassa on aika iloinen kappale.

Tuorein kappale Tomorrow is Today jatkaa bändin hyväksi toteamalla linjalla. Vaikuttaa siltä, että bändi on kehittynyt MySpacessa olevien kappaleiden ajoista yhä enemmän. Laulun tummat sävelet soivat kauniisti, jos nyt niin voi sanoa.

Ennen kuin uusi levy ilmestyy, Airheadia voi kuunnella MySpacessa.