Haastattelu: korv och dryck

“[…] se paperi on tavallaa pelastettu.”

Niitä ostaa mun frendit, mut niissä on se ongelma et ne haluu aina ilmaseks, tai alennusta.

Sidottu millä? Värijohdoilla sidottu. Mitä ne ees on? Elektroniikkakaapeli? Värikäs. Mitä helvettiä? No mistä tää idea lähti? Etkai sä aio…? Siis, kirjottaa tätä suoraan..? Äh. No se lähti siitä et mä löysin en saa aikaseks mihinkää normi muistikirjoihin, mut sit jos keittiön pöydäl on joku lasku ni sit alkaa tulee, hyvää matskuu. Nyt mä silti edelleen piirtelen muistilappuihin tyyliin laskuihin. Se pitää ajatella nimenomaan silleen, et ku mä otan sieltä roskiksesta ni mitään ei oo kulutettu, vaan se paperi on tavallaa pelastettu. Haluun leikata ja repii ja tehä siitä siistiä, ja paperia on niin paljon maailmassa et siitä vois tehä kaikkee siistii. Kylhän sitä kierrätetään mut ei se oo tarpeen, välttämättä, aina.

Ootsä myyny niitä? Joo… Tota… Niitä ostaa mun frendit, mut niissä on se ongelma et ne haluu aina ilmaseks, tai alennusta. Hffsst. Näit oli Kiasman kaupas myytävänä, mut ne poisti ne valikoimasta kun ne ei menny tarpeeks nopeesti. Kyllä niitä meni siellä suht nopeesti, mut sit ne vaan lähetti viestii et lähetä laskut ja tuu hakee loput pois. 12,50 oli pienet ja isot 18,50.

Hyvä kate varmaan, ku ei noi maksa sulle paljoo tehä. Ei, ei maksa mulle mitään, maksaa vaan aikaa. Harakantaivaas ne myy vielä näitä, mut se on niin secondhand, et… Siel on kai menny yks niitä, mut ne ottaa vaan kakskyt prossaa. Mul on projekti saada niitä muuallekki, esim. Ruohonjuureen, mut en vaan saa aikaseks. Taikin joulumyyjäisis ajattelin myydä.

Etitkö sä tota paperii sit erikseen? Ei sitä hirveesti tarvii ettii, käyn papruroskiksil, kaikkii siistei papereit on vaikeempi löytää, kopiopaperii on joka paikas. Tääki kansi on jostain fysiikankirjasta. Kannet on paha, mikä tahansa paksu ei kelpaa. Oon mä pari tehny sillee et on päällystäny tavallisen paperin. Aaa! kyl tää maksaa mulle sen verran et mun pitää ostaa liimaa ja mattoveitsen terii. Ensin mä leikkaan ne suht samankokosiks, sit mä nidon ne ja sit leikkaan ne muotoon. Yleensä en malta odottaa et veisin ne koulun leikkuriin. Pitäs saada heti valmiiks, en kestä ajatusta et ne jäis. Se on jotenki tosi siistii ettei tarvii enää ostaa muistikirjaa, ja siistii et kaikki kaverit tulee pyytää muistikirjoi lahjaks.

Jotain lopuks viel? Mitä. No, minkä asian haluasit nähä maailmas tapahtuvan? Tänään. Miten tää liittyy? No tää on niinku sun henkilökuva. Hei, saanks mä lisätä viel yhen thoughtsin. Roskat on siistei muutenki, mä tykkään kaikessa roskasta, on siistii mitä kaikkee jengi heittää pois oikeesti. Mut joo mitä haluisin maailmas tapahtuvan? Halusin et ihmiset ois niinku… Se on vaikee sanoo… Ei avoimempii… Siis et kaiki ois maailmassa enemmän yhteistä, sellanen comforting, esim. mä oon nyt majottanu kaks vaihtarii. Mua vituttaa et kaupungit on paikkoja missä et voi mennä mihin tahansa ku ei oo fyrkkaa. Et sä voit vaan olla ja mennä eikä sun tarvii maksaa. Täälläki me saadaan istua vaan siks koska ostettiin kahvia. Mut sä et ostanu kahvia! Sä hait naapuripöydästä tyhjän kahvikupin ja santsasit sillä!